НОВО!!!

ИЗЛЕЗЕ НОВАТА КНИГА НА АНИТА МУРЏАНИ „ШТО АКО ОВА Е РАЈОТ?“

Повеќе...


БРУНО ШИМЛЕША повторно во Скопје!!!

Повеќе...


ДВОДНЕВЕН СЕМИНАР „БИДИ СВОЈ. БИДИ ЗДРАВ. БИДИ СРЕЌЕН“

Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ НОВАТА КНИГА НА АНИТА МУРЏАНИ „ШТО АКО ОВА Е РАЈОТ?“


Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ КОРМИЛАР НА ДУШАТА


Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ СВЕТОТ ВО МЕТЕЖ


Дали е ова почеток на крајот? Дали сме сведоци на крајот на светот онаков каков што го знаеме, а да не сме ни свесни за тоа?

Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ ЈАС МОЖАМ


Детски песни за развој на позитивни навики, верувања и вредности

Повеќе...

ИНТЕНЗИВ ТРЕНИНГ ЗА „РАБОТАТА“ НА БАЈРОН КЕЈТИ


„Светот не е ништо друго освен моето согледување за него.

Јас гледам само преку мене.

Јас слушам само преку филтерот на мојата приказна.“

 

Бајрон Кејти


Сето страдање на оваа планета е предизвикано од она во што веруваме за нашата стварност, не од самата стварност. Ние реагираме на нашите мисли за стварноста и тогаш страдаме. Но, кога ги испитуваме нашите мисли, светот таков каков што е се променува. Никогаш не може повторно да изгледа исто за нас. Завршува и повторно почнува, секогаш пољубезен и поубав. Всушност, светот е совршен. И, како што го испитуваме умот, ова станува сè поочигледно. Умот се менува, а како резултат на тоа - се менува светот, бидејќи светот е вашето огледало! Јасниот ум исцелува сè што треба да биде исцелено.

 

„Работата“ на Бајрон Кејти е можеби еден од најзначајните и најмоќни методи на самоспознание со кои ќе се сретнете во животот. Чекор по чекор, на нашиот Интензив тренинг за „Работата“, прв од ваков вид во Македонија, ќе научите како, применувајќи го овој револуционерен метод, да дојдете до чувство на траен мир, радост и љубов. Еднаш кога ќе го разберете изворот на сите проблеми и ќе почнете да живеете во стварноста, а не во своите мисли за стварноста, животот станува бестрашен, полн со љубов и благодарност, без разлика што може да ви донесе иднината. Зарем не е тоа она што сите го посакуваме?

 

Ве покануваме да бидете дел од нашиот Интензив тренинг, на кој ќе имате ексклузивна можност, под будното водство на нашите тренери, да го откриете „експертот“ во вас кој ги има одговорите на сите ваши прашања!

 

Предавач и тренер:   Наташа Митровска, психолог, автор, тренер за личен развој

Помошник тренер:     Јагода Ристеска, магистер по бизнис психологија на Универзитетот на Источен Лондон, автор

Датум на одржување:           01 јуни (сабота)

Време на одржување:          10:00 – 18:00 часот  (со пауза за ручек)

Место на одржување:           Алуминка деловен центар, 3 кат

Цена на тренингот:               2000  1500 ден  (промотивна цена со 25% попуст)

Во цената се вклучени:   кафе, чај, закуска и колачиња, како и примерок од книгата „Да се сака тоа што е“ од Бајрон Кејти (редовна цена 450 ден.)

 

Важно:  За сите кои доаѓале на нашите претходни работилници и веќе ја имаат книгата, цената со попуст изнесува 1200 ден.

Пријавување и уплата - најдоцна до 29 мај. Местата се ограничени на 16-18 учесници.

Уплатата се врши на следната сметка:


КОНЦЕПЦИЈА Дооел  (бул.Партизански одреди 70б Скопје)


жиро с-ка:     210 059296790132   НЛБ Тутунска Банка – Скопје


цел на дознака:   уплата за семинар


Резервирајте на тел.броеви 070/ 32 35 32 или 070/ 587-897.


Можете претходно да уплатите капар од 500 ден. и притоа да ви биде доставен примерок од книгата, а остатокот од сумата да го платите најдоцна до 29 мај.

 

 

 

ИНТЕНЗИВ ТРЕНИНГ ЗА „РАБОТАТА“ НА БАЈРОН КЕЈТИ

 

„Како гром од ведро небо, како свежо ветре сред пазарот преплавен од совети за тоа што треба да мислите и во што да верувате, се појавува Бајрон Кејти и нејзината „Работа“ (The Work).

Процесот на „Работата“ се состои од четири прашања кои, применети на одреден проблем, ви овозможуваат она што ве мачи да го согледате во сосема поинакво светло. Како што вели авторката:„Не е проблемот тој што ни предизвикува страдање, туку нашето размислување за проблемот.“

Работата на Бајрон Кејти е голем благослов за нашата планета.“

  • Екарт Тол

 

Ова е можеби еден од најзначајните и најмоќни методи на самоспознание со кои ќе се сретнете во животот. Чекор по чекор, на нашиот Интензив тренинг за „Работата“, прв од ваков вид во Македонија, ќе научите како, применувајќи го овој револуционерен метод, да дојдете до чувство на траен мир, радост и љубов. Еднаш кога ќе го разберете изворот на сите проблеми и ќе почнете да живеете во стварноста, а не во своите мисли за стварноста, животот станува бестрашен, полн со љубов и благодарност, без разлика што може да ви донесе иднината. Зар не е тоа она што сите го посакуваме?


Ве покануваме да бидете дел од првиот Интензив тренинг за „Работата“ на Бајрон Кејти во Македонија, на кој ќе имате ексклузивна можност, под будното водство на нашите тренери, да го откриете „експертот“ во вас кој ги има одговорите на сите ваши прашања!

Предавач и тренер: Наташа Митровска, психолог, автор и тренер за личен развој

Помошник тренер:Јагода Ристеска, магистер по бизнис психологија и автор

Датум на одржување: 2 март (сабота)

Време на одржување:10:00 18:30 часот; (со пауза за ручек од 1 час)

Место на одржување: Алуминка деловен центар, 3 кат

Цена на тренингот: 2000  1500 ден  (промотивна цена со 25% попуст)

Во цената се вклучени:   кафе, чај, закуска (оброк) и колачиња, како и примерок од книгата „Да се сака тоа што е“ од Бајрон Кејти (редовна цена 450 ден.)

Важно:  За сите кои доаѓале на нашите претходни работилници и веќе ја имаат книгата, цената со попуст изнесува 1200 ден.

Пријавување и уплата - најдоцна до 25 февруари. Местата се ограничени на максимум 15 учесници.


Уплатата се врши на следната сметка:


КОНЦЕПЦИЈА Дооел  (бул.Партизански одреди 70б Скопје)


жиро с-ка:     210 059296790132   НЛБ Тутунска Банка – Скопје


цел на дознака:   уплата за семинар


Резервирајте на тел.броеви 070/ 32 35 32 или 070/ 587-897.


Можете веднаш да уплатите капар од 500 ден. и притоа да ви биде доставен примерок од книгата, а остатокот од сумата да го платите најдоцна до 25 февруари, на сметка или во готово.

 

 

 

Скопски саем и издавачката куќа Концепција, Ве канат на предавањето:

„КАКО ДА СЕ БИДЕ СРЕЌЕН ВО ЉУБОВТА?“


-Како да се привлече и задржи љубовта?
-Како да се развие љубовта кон себе за да можеме да ја развиеме љубовта кон другите?
-Законот на привлечност и како тој навистина функционира
-Кои се најчестите заблуди за љубовта?
-Во што најчесто грешат жените, а во што мажите?
Ден: 14.Април 2016
Време: 18.30
Влез: СЛОБОДЕН
Место: Бизнис сала /Конгресен центар на Скопски саем
Местата се ограничени!!!
ЗАДОЛЖИТЕЛНИ СЕ ПРЕТХОДНИ РЕЗЕРВАЦИИ на:
тел: 02 3218 388 од (08:00 до 15:30часот) или во инбокс на фејсбук страната на Скопски саем (www.facebook.com/SkopjeFair(https://www.facebook.com/events/1529328944036749/)

 
 Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата