НОВО!!!

БРУНО ШИМЛЕША повторно во Скопје!!!

Повеќе...


ДВОДНЕВЕН СЕМИНАР „БИДИ СВОЈ. БИДИ ЗДРАВ. БИДИ СРЕЌЕН“

Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ КОРМИЛАР НА ДУШАТА


Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ СВЕТОТ ВО МЕТЕЖ


Дали е ова почеток на крајот? Дали сме сведоци на крајот на светот онаков каков што го знаеме, а да не сме ни свесни за тоа?

Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ ЈАС МОЖАМ


Детски песни за развој на позитивни навики, верувања и вредности

Повеќе...

Бруно Шимлеша

ЉУБОВОЛОГИЈА

превод: Наташа Митровска
издавач: Концепција
страници: 300
издадена: 2012
цена: 480,00 ден.

нарачка

 


- Која е разликата помеѓу љубов и заљубеност?
- Постои ли безусловна љубов и сродни души?
- Дали љубовта е прашање на одлука и дали е вистина дека спротивностите фатално се привлекуваат?
- Зошто доаѓа до неверство и може ли да се преболи?

Ова се само некои од прашањата што ги поставува и на кои прецизно одговара Бруно Шимлеша, најпознатиот хрватски автор на духовна литература во својата нова книга Љубовологија, која нè учи како да изградиме здрави и среќни односи со другите.

Дали станува збор за партнерска или семејна љубов, пријателски или деловни односи, авторот ни ги разоткрива вообичаените заблуди и погрешни очекувања кои си ги наметнуваме едни на други, но исто така предлага и решенија кои ќе ја вратат довербата и задоволството во најважната сфера на животот. За градење на вистинска љубовна врска клучни се три фактори – рамнотежа на давање и примање на убавина, висок степен на компатибилност и искреност. Бруно Шимлеша на читателите им задава уникатен тест, кој на партнерите ќе им помогне да откријат колку нивните љубовни желби и надежи се совпаѓаат и имаат ли темел за вистинска врска каква што секогаш посакувале.

Кога би постоела наука за љубовта, оваа книга би била учебник!

Book trailer за книгата „Љубовологија“ од Бруно Шимлеша, во издание на Концепција

Прочитајте повеќе

Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата