НОВО!!!

БРУНО ШИМЛЕША повторно во Скопје!!!

Повеќе...


ДВОДНЕВЕН СЕМИНАР „БИДИ СВОЈ. БИДИ ЗДРАВ. БИДИ СРЕЌЕН“

Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ КОРМИЛАР НА ДУШАТА


Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ СВЕТОТ ВО МЕТЕЖ


Дали е ова почеток на крајот? Дали сме сведоци на крајот на светот онаков каков што го знаеме, а да не сме ни свесни за тоа?

Повеќе...

НОВО!!!


ИЗЛЕЗЕ ЈАС МОЖАМ


Детски песни за развој на позитивни навики, верувања и вредности

Повеќе...

Бруно Шимлеша

ШКОЛА НА ЖИВОТОТ

превод: Наташа Митровска
издавач: Концепција
страници: 192
издадена: 2013
цена: 360,00 ден.

нарачка

 


Дали сакате само да преживувате или навистина да живеете?
Дали сакате и понатаму својот живот да го доживувате само како генерална проба?
Сакате ли изговори или одговори?


Оваа книга ја има најамбициозната и највозвишена цел – таа сака да ве научи како да живеете среќно! За таа цел, авторот Бруно Шимлеша, во својот препознатлив оригинален и отворен стил, ви ги дава потребните алатки – алатките на срцето и алатките на умот, покажувајќи ви детално како да ги употребувате. Тој не го сака вообичаениот термин „работа на себе“, велејќи дека ние не сме „некаков запуштен градежен објект на кој итно му треба реставрација“ и, наместо тоа, ни ја нуди идејата за совршеноста како нова појдовна позиција во нашите „потфати“. Нашата совршеност, се разбира.

Автентичноста на ова извонредно четиво е токму во тоа што авторот не останува само на идејата за совршенство што богато ја простира пред нас, туку и практично ни покажува како истата да ја пронајдеме во себе и околу себе. А љубовта кон себеси е првиот чекор во тој правец.

Бруно Шимлеша е најпознатиот хрватски автор на книги од областа на популарната психологија или т.н. self-help литература. Досега има објавено 7 книги, а кај македонската публика е веќе познат по извонредниот хит „Љубовологија“ (2012). „Школа на животот“ и „Љубовологија“ се двете негови најпопуларни книги, кои ги уриваат сите рекорди на читаност не само во Хрватска, туку и на Балканот, а моментално го освојуваат и американскиот пазар.


Book trailer за книгата „Школа на животот“ од Бруно Шимлеша во издание на Концепција

Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата
Нарачајте ја книгата